Biografie
Home 
Leo Bennink 
Discografie 
Photos 
Links 
Contact Me 
YouTube 1 
Motions 3 
Photo 4 
Photo 5 

 

[Videos & photos][Records][Biografie]

 

       THE MOTIONS blad TV2000 van 28 juni 1969

 

               BIOGRAFIE. LEO BENNINK .(interview music maker. mei 1979)
LEO BENNINK.is geen onbekende in de wereld van de moderne muziek In de afgelopen 25 jaar heeft hij op zijn basgitaar,gitaar en keyboard werkelijk alle soorten muziek,die er te bedenken zijn, gespeeld.op 17 jarige leeftijd speelde hij al in de bekendste, night clubs van duitsland o,a,in de ,,STAR CLUB in HAMBURG, waar de,,BEATLES ,ARETHA FRANLIN'en LITTLE RICHARD OPTRADEN. Dit was ook in de tijd van de,, INDO ROCK' van oude  radio's ,gammele versterkers en zelf gemaakte boxen o.a, door z'n vader,oefenen op zolders en optreden op schoolfeestjes of gewoon op de hoek van de straat. Terug in Den haag kwam hij terecht bij de groep, THE BLACK ALBINO'S  en daarna JAY-JAYS ,JUMPING JEWELS,met klinkende namen  als: KEES KRANENBURG,JOOP OONK,TJIBBE VELOO,verder speelde LEO  met  ROB de NIJS , JOHNNY LION.HANS DULVER.(De vader  van CANDY DULVER.) en BARRY HAY.(GOLDEN EARING). Daarna kwam hij terecht bij de popgroep,,THE MOTIONS'' Daarin speelde mee RUDY BENNETT en ROBBIE v LEEUWEN bekend van de wereld hit .VENUS.Er volgde vele toernee's, ENGELAND,DUITSLAND,FRANKRIJK,ZWEDEN en de belangrijkste was wel ,,AMERIKA'' LEO speelde daar met wereldsterren als,THE MONKEES, FRANK ZAPPA,ERIC BURDON ,ALICE COOPER,en BUDDY MILES. De MOTIONS stonden vele, malen in de TOP 40. Terug in Nederland was hij weer aktief in vele bekende en minder bekende groepen,o.a,BEE HIVE, met klinkende namen als NIPPY NOYA en de amerikaan,ERIC TAGG,die later bij LEE RITTENOUR speelde. En verder had LEO het druk met het produceren van zijn artiesten.Resultaten waren onder andere,,SECRET LOVE''van, MARIAN NOBLE'',SUGAR HOUSE(gezongen door zijn dochter'' NATHALIE'') en het bekend geworden liedje,,ALICE IN WONDERLAND,  (AVRO'S RADIO EN T.V, TIP) Gezongen door een van zijn ontdekkingen,,LUCILLE MACDONALD, waarvoor hij zelf de muziek en zijn vrouw(Caroline de Rijk) de tekst schreef.Zijn  huidige bezigheden zijn:muziek schrijven voor JOE BOURNE(U.S.A.) JUSTINE PELMELAY en de Amerikaan  ERIC TAGG .Tevens geeft hij ook gitaar en basgitaarlessen op OTTO WOLTHUIS  MUZIEKSCHOOL. Momenteel is Leo druk bezig met het produceren van een aantal, LP  CD PROJECTEN o,a,zijn nieuwe ontdekking.Een zangeres, van 16 jaar haar naam is,,NURLAILA''(een naam om te onthouden) , THE JUMPING JEWELS''91 en ,,THE MOTIONS LIVE''' Tevens heeft, LEO BENNINK''het RECORD in Nederland. van groepen waarin hij heeft gespeeld. Dit staat op; ,,46 GROEPEN'' 
 De bekendste groepen zijn; BLACK ALBINOS, RENE and the ALLIGATORS, JOHNY KENDELL and the HERALDS, JAY-JAYS,JUMPING JEWELS,THE  THE MOTIONS,'' GROUP 1850'' LOS ALEGRES.
                                                                                   ------------------------------------------    
joe bourne bew.jpg justine 1 bew.jpg los allegres 5567 bew.jpg lucilleleowillab.jpg hoes secret loveaa.jpg

                                                     Een fan schrijft.     

VARA TV MAGAZINE 16 -06 -2001 SINGLE CLUB .

Irene Laneel : uit hilversum

Mijn tweede single was mij erg lief.Freedom  van de Motions.In de zomer van 1969 waren de eerste openlucht concerten in nederland. Ik woonde in veenendaal en utrecht was zo iets als de andere kant van de wereld.Met mijn moeder ging ik naar de Motions.Samen,13 en 44 jaar oud,zaten we op het gras in het wihelminapark.Ik denk dat ik de jongste en zij de oudste bezoekster was. Ik zie ons daar nog zitten,volkomen verbijsterd tussen jongens en meisjes met lange haren. The Motions kwamen helaas niet opdagen, maar ik heb dit altijd beschouwd als een soort heldendaad van mijn moeder,die begreep dat muziek heel belangrijk voor me was.

                                                    

                                               REACTIES OVER MIJN WEBSITE

e-mail 16-08-2003   george dankmeyer (fire devils)

hans vermeulen speelde wel vaker met de fire devils mee,hij was toen al zo muzikaal en ik had veel respect voor hem evenals voor leo bennink(git.)die ik als een van mijn favoriete gitaristen beschouwde vanwege zijn lekkere aanslag a la kenny burrell.

 groet , George

______________________________________________

hallo Leo,

 
Hoewel nog lang niet alles op m'n gemak bekeken, moet ik zeggen, dat ik tot nu toe genoten heb van alles wat ik heb gezien.
Complimenten voor wat je hebt gepresteerd (niet alleen je muziek, maar ook de website). Uiteraard vooral 1959. Wat een onschuldige "bekkies".
Ik vond nog drie foto's van Don Bosco die er volgens mij niet op staan. Daar waar we de eerste beker wonnen. En de eerste blijft toch altijd de mooiste! Als je die wilt toevoegen, moet je dat even laten weten. Dan laat ik ze scannen en stuur ik ze per mail. Jij staat er byzonder op met een paar ingewikkelde accoorden, althans voor die tijd. Nogmaals complimenten en ik hoor eventueel wel van je.
Groet, Hennie Buma

       _______________________________________________________________

Hallo Leo,
 
Hoss vroeg mij om je wat foto's toe te sturen voor je website van hem met Unit Gloria, mocht je nog meer willen hebben laat het dan weten.
Ik heb de link naar jou website op de www.unitgloria.nl aangepast, ik had oude link er nog op staan.
Je nieuwe website ziet er geweldig uit!!!!!
 
Met vriendelijke groet Cock van Pieterson

______________________________________________________

frans vd herp

tering leo,leuke homepage.
Dat jij nog tijd had om te ........

___________________________

Hoi Leo,

 
Leuk voor je dat na zoveel jaren je verdiende loon
toch op je rekening wordt bijgeschreven.
 
FREEDOM is een sterk nummer en van alle tijden
Hippies tot Theo van Gogh!De tekst had door die
Jappen nooit veranderd mogen worden, hoop
dat de strekking hetzelfde is gebleven, maar dat kon ik uit je interview niet opmaken.
 
Je site is OUT OF SIGHT
 
Stuur me AUB het adres van
Paul van Melzen als je die hebt
BVD #@& G. de Gouberville

_____________________________________________________________________________________

Leo,

 
Als oud Motion fan heb ik je muziek opnieuw ontdekt, geweldig, ik vindt je  nieuwe instrumentale versie van I Ain't Got Time heel geweldig om te horen. Het leuke van de Motions tijd was voor mij oa. dat jullie veel nummers uit de USA top 100 speelden, Rascals, Steppenwolf etc, hey Take The Fast Train lijkt wel erg op Born To Be Wild he?? Maar wel een geweldig nummer, de Motions uit die periode waren wel erg ondergewaardeerd, jullie waren echt een top band , vooral live.Trouwens door BTBW werd ik STeppenwolf fan en sterker nog zij werden mijn persoonlijke vrienden, ik heb ze regelmatig ontmoet in  de USA en ik kom nog zeer regelmatig bij Nick St. Nicholas de Bassplayer, op bezoek, eigenlijk allemaal dankzij de Motions.
 
Met dank en groet, Martin Groen Zaandam

_____________________________________________________________________________________

Hoi Leo,
 
Ik zit er weer helemaal in, je site goed bekeken en ik ben helemaal gek van al die Motions fotos, zijn geweldig, wat zagen jullie er goed uit, onbegrijpelijk dat jullie nooit zijn blijven bestaan. Ik herinner me ook weer wat optredens, heb er veel bezocht in de jaren 60/70, ik weet ook nog dat jullie Daytripper van de beatles op een geweldige manier speelden, zeer heavy, en Spooky van de Classics 4, Spooky Tooth nummers en natuurlijk de Rascals ( You better Run) geweldig zangnummer voor Rudy, vindt hem trouwens nog steeds een zeer goede zanger, zijn 2 cd singles met de Rudt Bennett Cast zijn top.Ik moet trouwens nog ergens een tape hebben van jullie optreden in de Scene, destijds opgenomen van de TV, maar kan het nog niet  vinden.Nog bedankt voor je bericht, als je mij mailt blijf ik gaan , ik ben gek van muziek echt van alles, heb geen voorkeuren als het maar Goed is.
 
Groet, Martin

________________________________________________________________________________

 
Ha die Leo.
Door puur toeval kom ik op jouw site terecht en waar mijn mond door openviel. Maar voor ik verder ga even zeggen wie ik ben. Ik denk dat je mij nog wel kent. Ik ben Hans Biesmans, jullie oude roady en soms manager e.d.  Ik ben inmiddels gepensioneerd na ruim 35 jaar bij Justitie in bajessen te hebben gewerkt. Nog steeds ben ik bezeten van muziek, en zodoende kwam ik op jouw site terecht. Ik heb trouwens een aantal pogingen gedaan om zelf te leren spelen Maar mijn vingers zijn er gewoon niet geschikt voor.
Het verbaast mij eigenlijk niet dat jij nog hevig in de muziek zit. Ik vond jou toen al de beste van Den Haag en omgeving. Ik ben nu best wel benieuwd hoe je het nu doet. Ik ben door de jaren heen een Eric Clapton fan gebleven en heb alle cd's en dvd's van hem. Sowieso ben ik een blues en rockliefhebber. Ik heb ook niets meer van de andere jongens uit de tijd van de Black Albino's vernomen. Dat waren toen o.a. Leo Kappe, Dick Hoppe, Udo de Jong en Jan de Jongh. Later ook nog Barry Hay. Die kwam ik wel na 25 jaar op een concert in Emmen tegen. Wel leuk was dat ik Backstage ging, hij zijn kleedkamer uitkwam, toevallig mijn kant opkeek en mij direct herkende. Het werd een gezellige late avond.OK Leo, als je het leuk vind om nog eens wat van mij te horen, laat dat dan even weten.
 
Groeten Hans

___________________________________________________________________________________

Leo,

 
Zojuist vergeten, heb de video op je site gezien, wat waren jullie goed he, nog niet over gehad, Bobby Green was ook geweldig naamgenoot he.
 
Martin

____________________________________________________________

Leuke website heb je. Zo zie ik mijn neef ook nog eens na al die jaren! Je bent niet veel veranderd sinds ik je voor het laatst zag. Zo een 25 jaar geleden in het plantenoord.
Groetjes aan je broers en je zus.  En geef je moeder een knuffel van mij. Ik hoop dat het een beetje beter met haar gaat. Ik zal haar snel weer bellen. Groetjes en een knuffel voor jou Je nicht nel Bennink

____________________________________________________________________________________________________

coucou (dat zeggen ze in Fr als "het" vertrouwd is, dus zéker voor een volle neef....) Leo!
 
Natuurlijk had ik je al véééééél eerder "bekeken" via Google......! Maar daar natuurlijk meer hap-snap, vooral terugkijkend naar vroeger. Op jouw eigen site ben je natuurlijk veel boeiender te volgen. Complimenten voor het geheel: voor de site én voor je loopbaan. Je bént muziek... 
Ook complimenten voor de bloedmooie vrouwen om je heen, toen en nog steeds...Welk kosmetika-merk gebruik je? (flauw grapje). ng
Dank je wel voor je reactie. Je bent dan wel geen schrijver, zeg je, maar je verhaal op jouw site vertelt boekdelen.
Hopelijk heb je een goede kerst gehad. Gaat het ook goed met Dihl en met je moeder? Houdt ze zich goed?
 
Je t'embrasse,
 
Corrie Cameron-Bennink 
 
P.S. Kom maar eens kijken in St. Trojan-les-Bains. Ook veel mooie vrouwen hier (vooral in de zomer, 's winters is het kaliber wat minder....)

_____________________________________________________________

Wim Alphenaar:(specials)

Roel  (specials)was een fenomenaal gitarist, veel technischer dan Robbie v leeuwen(shocking blue), alleen heeft Robbie eigen nummers gemaakt die het hebben gemaakt. Dat is het verschil. De muziek was Roel met de paplepel in gegoten want beide ouders waren muzikaal en speelden piano. Overigens had je in het Haagsche (in mijn tijd althans) maar drie gitaristen die er echt wat van konden. Dat was Roel van Asperen, Robbie van Leeuwen en Leo Bennnink. Die staken echt boven de anderen uit. Roel was heel technisch, Robbie had veel fantasie en Leo speelde met gevoel, ik heb ze alle drie meegemaakt ze waren alle drie even goed. Leo was een typische jongen, net zoals Robbie

_________________________________________________

Hoi Leo.
 
Ja die foto van jouw site was een leuke verrassing voor mij.
Als ik naar die foto's van jou kijk van  b.v. de feestdagen van , ik meen 2006 of zo, dan moet ik zeggen dat jij behoorlijk geconserveerd bent gebleven. Nog steeds een knappe gozer dus. En dat ondanks je sex, drugs en rock en roll - leven. Alhoewel, ik denk dat jij je ver van drugs hebt gehouden. Je leek mij nooit het type daarvoor.
OK, groetjes dan ook aan Dihl en ik hoor wel.
 
Bye, Hans

_______________________________________________

Hallo Leo ,

Mijn foto kan ik niet vinden.

Het is een mooie site.

Groeten aan de familie.

Veel succes.

Mvrg, Harry Ballemaker

________________________________________________

Leo

Hier nieuws uit frankrijk.Ik kom net op je site terecht en inderdaad is het een indrukwekkende carrière .Jij moet naar de geschiedenis van de Haagse pop van een insider schrijven.Ik weet ook nog wat aardige anecdotes vanuit die tijd.Het is leuk dat je nog steeds van je muziek kunt leven wat dat betreft doe je het beter dan mijn broertje Peter Sjardin van group 1850.Lost in Amsterdam gekker dan ooit en weinig of geen contact.Met mij is het het zoals dat heet alsnog goed gekomen ik woon en werk al 13 jaar in Frankrijk bij Parijs .Wij reizen veel de wereld rond hebben geen kinderen en een rijk sociaal leven .laat maar wat horen als je info nodig hebt uit de jaren 70 in Amsterdam Brouwersgracht 20 kan ik je helpen .

groet

Frans Sjardin (group 1850) 

________________________________________________________

Hè Leo, fijne knul, wat ’n schitterende website heb je gemaakt joh. Mein Gott en wat ’n foto’s allemaal….. ik ben al blij dat ik nog ’n paar verkreukelde prentjes heb J. Maar door jouw site kan ik het allemaal weer eens bekijken…. Gaaf. En je ziet er nog goed uit zeg, hoe doe je dat?????? Hieronder wat foto’s van onze roots……… zoals het allemaal begonnen is in Duitsland. Ik ga lekker op m’n gemak eens bekijken wat je allemaal op je site hebt gezet. Vriendelijk groet, ook aan je ouders, Dill, appie en je zus (ik weet haar naam niet meer).

                      Keep on Rockin’   ''Paul v Melzen '' The Rhythm Stars  Germany 1962

!cid_image004.jpg rhythm stars 4.jpg !cid_image003.jpg rhythm stars 1.jpg

rhythm stars 3.jpg

rhythm stars 5.jpg rhythm stars 6.jpg motions monkees.jpg rhythm stars 7.jpg rhythm stars 8.jpg
Nurnberg  schweinerei 1962 a.jpg eggie elstak a .jpg Neurenberg 1962 a.jpg Habanera 2.jpg

Duitsland 1962 a.jpg

Paul van Melzen

________________________________________________

Hoi Leo,

 Dat waren The Rhythm Stars. Aanvankelijk zijn we als The Thunder Guitars naar Duitsland gegaan maar toen onze 5e man uit de band stapje om bij z’n Duitse vriendin te blijven, zijn we verder gegaan onder de naam The Rhythm Stars. Ik hoorde op jouw site ’n schitterend stukje Latin, ik kreeg er gelijk “dancing shoes” van man, geweldig gitaarspel, bravo. Ook las ik een stukje over een live-optreden van The Motions met gillende wijve…. Was dat niet die opname met een lange versie van Roadrunner met Vennik op sax en een rock ’n roll medley…???

 Groetjes,

Paul v Melzen

_______________________________________________

Hey Leo!
Leuk hoor die site van jou!
Erwin, mijn  schoonzoon (man van Jennifer, Paul en mijn oudste dochter dus) zit momenteel ' ziek'  thuis en is zich helemaal gaan verdiepen in z'n schoonpa, Paul dus! Zodoende kwam hij uit op jouw website!Wat geinig dat je ook paar foto's van jou en Carolien erop hebt gezet.Ik wil je even bij deze laten weten dat ik (uiteraard!)  ook nog hele leuke foto's van JOU heb, uit DIE tijd.
Als je geinteresseerd bent, laat me weten.
Complimenten voor je site!
Onwijs leuk!
Je ziet er ook nog goed ' geconserveerd'  uit.
Chapeau!
 
groet!
Ingrid (ex)van Melzen - Franke

________________________________________________________________

beste leo,
 geweldige mooie site heb je.
blijf hem bezoeken.
               m.v.g. geert hol.
____________________________________________________________________________

Hi Leo

Ik heb je siteadres ontvangen van een vriend van mij Wim Alphenaar (vroeger van the Specials) aangezien hij de Hofner van jou had overgenomen, wel een tijd geleden. Ik heb toen je site bezocht en mijn complimenten gewoon een fantastische site met heel veel informatie. Ik zal daarom je site ook in de toekomst regelmatig bezoeken.

 Veel succes verder met je optredens and The Black Albinos.

 GroetjesDave/ The Hot Rollers

______________________________________________________

Gossie leo  ik wist niet dat je ook zong. Daddy`s home klink  lekker zeg. Cooooooooool
kiss nel

______________________________________________________

Beste Leo.

Te gek, al de filmpjes. !Ik was 14, 15, 16 zo ongeveer, toen de Motions, Rudy Bennett, e.a. populair waren.Het filmpje "Motions England" zit ik nu al voor de zoveelste keer te beluisteren.Het nummer waar het mee begint, vond ik prachtig. En nu dus nog altijd (maar ik heb het eigenlijk nooit meer gehoord)"I Ain't got time" heet het, denk ik....en ja, kippevel...eerlijk waar. Bedankt !  en veel succes, 

Elli Jansen Breda.

_________________________________

Hé Leo,

Je zal me wel niet meer kennen. Ik heb vroeger bassles van je gehad. Op de Soesdijksekade bij Otto Wolthuis. Jij aan de voorkant en Loek met gitaar in het midden. Ik heb veel geleerd die tijd. Vooral "feel",... en die bassolo van de Reddings was een geweldige les!! Jij was toen helemaal onder de indruk van keyboards en trots liet je me de ruwe demo van o.a. Inspector Gadget horen!!! Ook speelde je dan tijdens de les een schema op keys terwijl ik op de bas moest improviseren,....dat was zweten!!! En je optredens met een pop/funk/soul band (kweet de naam niet meer) in de Hancor Club in Scheveningen.....ik kwam dan met mijn broer (gitaar-leerling van Loek) kijken,.... het waren mooie jaren voor een jong beginnend bassist. Daarna mocht ik jou plekkie innemen voor opnames in een studio. Samen met Simon Balyon (ook een leerling) en Loek op gitaar en zijn drummer van zijn band "One Way Out",... mijn eerste duik in het diepe....!! Het is niks geworden, maar wel een leerzame les rijker..!!! Leuk is dat ik jaren later in een band (Ignition) ben ingevallen voor wat optredens en toen bleek dat de bassist Jan (een Westlander) ook les had gehad van jou. En jou sporen in onze manier van spelen zijn duidelijk te merken. Fanatiek, maar wel op een relaxete manier. Grappig is dat ik in die tijd nooit heb geweten dat jij in de Motions had gespeeld!!!! (damn,..jij was al een dutch hero!!!!!!).

Anyway, ik kwam via mijn broer op jou site (hij mailde: hé, da's toch jou Leo?????" :-) Ik speel nu in Coverage (www.coverage.nl) en doe nog muzikale dingen ernaast (invallen als bassist, sessies (onlangs nog samen met de percussiegroep Dutch Drums) en ben samen met mijn vrouw (een zangeres met een dijk van een stem) en mijn broer op gitaar een semi-accousisch bandje begonnen, gewoon voor de fun. Dus Leo, na al die jaren, onwijs bedankt nog voor je lessen en vooral je inspiratie.... Ik heb goeie herinneringen aan die tijd. Ik heb zelfs mijn les-multomap nog met jou aantekeningen!!!

suc6 verder en nogmaals thnx,

Bert van Oorschot.

____________________________

Nice website Amigo,

I stumbled on it while looking for information on 'the music scene in holland'. I'm glad you're doing well.

I still have a Strat and a Marshall amp but I only play for fun these days and all I am interested in is 'The Blues'. So there you go.

I watched some of your stuff on youtube. Pretty good work amigo.....good luck to ye and stay with it.

Good luck to you. Jac Eckhardt (The Boots,The Rebels,The Travellers & Jackie Cornell)from Canada

______________________________________________________

Hallo Leo, Via You Tube, ben ik er achter gekomen, dat je werkelijk een fantastische gitarist bent en ook je broer, Dhil! De muziek van The Shadows, Ventures en de latere beatgroepen spreken mij erg aan!!  Even een zeer groot compliment over je website! Deze is tot op heden het meest uitgebreide, met veel info en vooral van veel foto's voorzien , wat ik gezien heb van een muzikant! De beschrijving van de bands/ beatgroepen, kloppen helemaal naar mijn inziens, omdat ik dat van zeer dichtbij meegemaakt heb en bekenden tegenkwam! Robbie van der Zwan(Haigs) en ex van mijn nicht, vertelde al aan mij over je muzikale talenten! Huib Verstraten, MACK,

---------------------------------------------------

(woonde op de Churcillaan Rijswijk), ouders hadden een ijszaak in de Herenstraat in oud Rijswijk, heeft een tijd in onze beatgroep gespeeld! Mijn zwager in 1978, bij Toby Collar (René Nodelijk). Zo zie je maar weer, je komt elkaar weer allemaal weer eens tegen uit het verleden! Zo ook met de tentoonstelling: Nederbeat Den Haag, Rock Art (Hoek v. Holland, Jaap Schut), waar ik mijn medewerking aan heb verleent, om de beatcultuur rondom Den Haag omstreeks 1960-1970 te promoten! Ik/wij vonden het expositiegehalte te matig, omdat er vele andere bands/groepen in die tijd goed waren en aandacht verdienen! Leo, ik vind op de site van Rarity, helemaal geen info wat je cd's kosten! Ik kon voorheen bij Jon Blonk (MUZAM,RIJSWIJK), de cd's van Rarity gewoon kopen, maar helaas is deze zaak er niet meer. Misschien weet jij een zaak waar ik je cd's direct kan kopen, of gaat dit alleen via internet? Ik hoor hier graag over!    M.vr.gr.,Paul Dekkers.

---------------------------------------------------

Hadie Leoootje, Net voor het eerst je cosmische website besnuffeld. Allejezus lijkt wel of je beroemd bent. Heb na 20 jaar weer een verloren dochter ontmoet en die vindt het leuk die oude Motionsdingetjes, vandaar. Hoe is t verder met je ? Ben je getrouwd, kinderen? Pingel je nog steeds op je gitaar? Hoe is t met Dilliebillie? T laatst wat ik van hem hoorde was toen ie naar Israel ging. Ineens komen al die oude beelden naar boven.....Ik in een roeibootje op t Ijselmeer bij je schoonfamilie in Urk of Volendam . Evelien! nog kontakt mee? En dan die gekke Vennik die ik nog een blauw oog geslagen heb in een busje omdat ie t verdomde om een saxsolo te spelen en ons voor lul liet staan. Dat waren nog eens tijden!!!!!!!! Toch wel goede nummers Shilly Shally en Look in my eyes op You tube. Lekker Jazzy niet echt commercieel/ Leeft Jan Vennik nog?doe m de groeten. Groeten uit het Noorden,

Sieb Warner alias Siebolt Warntjes. Weet je nog dat je ooit een halve snor had en een halve baard? Is dat wel normaal hi hi?

---------------------------------------

He ,hallo Leo !!

Eerst even zeggen wie ik ben. Wim Zech de drummer van Rene`and the alligators. in de jaren 1962 tot 1963. Wij hebben samen nog gespeelt in Noord Holland , misschien kan je het nog herinneren. Ik heb net een groot deel van jou website bekeken en ik moet zeggen fantasties goed . Dan had ik zo gedacht ,ik moet Leo dat even laten weten. Ik woon al 42 jaar in Duitsland en ik ben met een duitse vrouw getrouwt. Ok Leo ,het zou leuk zijn om even een reaktie van jou te horen. Zou mij toch intereseren, of jij je noch aan mij kan herinneren ??

De hartelijke groeten van je oud collega.

Wim Zech

------------------------------------------

Hoi Leo,

Ik ben in Amsterdam nog steeds actief en ken goede jonge musici hier in Almere en ook Jules de Kom van Radio Airpeace te Almere is een vriend van mij.Mijn kontakt in Amsterdam is Ron Richardson die nog steeds actief is in het Jamm session milieu daar en kontakten heeft met o.a. de musici van de sinds een tijdje overleden Rosa King formaties. Zelf ben ik bezig in de Dominicaanse Republiek geweest om daar een netwerk aan te leggen en daar te geen wonen wat wil je nog meer mooie vrouwen, perfect weer, muziek, Bachata´s Merengue, Salsa Montuno etc. en ook nog top of the bill HONKBAL de zee is helemaal te gek en alles is daar ONBELAST en de wiet is perfect om op te werken in elke temperatuur boven de 25 graden.  

Je site wordt steeds mooier complimenten maar de timbali breaks kunnen wat mij betreft wel wat heftiger kan ze d´r voor je inmeppen als je dat wilt.

Laat wat van je horen groeten.

Han Gordinou de Gouberville

-----------------

 Hoi Leo,

Prachtige site , alle complimenten,

Groet, Hans de Wekker

---------------------

Hi Leo,

Ik kann niet wel Nederlands praten so let me talk in English. I was just browsing on YouTube and I found a group named „Twangies“. When we have been teenagers, we had a group called “The Twangies” as well. Due to Duane Eddy. We played the old (and good) stuff of the Searchers, Buddy Holly, Elvis, Duane Eddy and so on. No career in musics – but very much fun. If I understood it right, you have performed in Starclub Hamburg. I have been there quite often – centuries ago.

You took me me back to the old times of Rock ’n Roll

Thanks for that and tot ziens

Heiko

-------------------------------

Leo,
 
 
   Toevallig op deze site verzeild geraakt. En ik zie me weer staan, in 1965, thuis bij Rudy van de Berg in de Sneeuwbalstraat in Den Haag, daar bij het Tweede VCL in de buurt, om de oude zanginstallatie van de Motions te kopen. Twee speakerboxen met zwart nylon doek, en per box 2 stuks Philips AD 5200M, met een veel zwaardere magneet dan de 4200M, en daardoor met een behoorlijk rendement. En een Multitone buizen versterker. Een zwart metalen geval, twee verchroomde draagbeugels aan de bovenkant, en een driehoekige metalen doos aan de voorkant bevestigd met de voorversterker daarin verwerkt, in totaal maar liefst 4 ingangskanalen (met ECC 83 buisjes). Vermogen: met 2 maal EL 34 stond er ruim 50 Watt ter beschikking. In de Marathon werd door de uitbater diverse malen gevraagd of het niet zachter kon, toen de band waar ik manager van was (2nd Form) daar een keer optrad, Tegen zoveel akoestisch geweld was de mens achter de duinen medio de jaren 60 klaarblijkelijk nog niet bestand. Voor de inruilprijs die Nico Servaas, die met die eeuwige stofjas, er voor wou geven kon ik 'm  krijgen: 400 gulden. Vond Nico niet leuk zo bleek later, die had natuurlijk al een aanzienlijk hogere doorverkoopprijs in gedachten.  
 
Een paar jaar later, omdat Peter Sjardin van Groep 1850 mij dat had gevraagd, nog ruim anderhalve week in Amsterdam aan de Vasco da Gama straat zitten ontwerpen, bouwen en meten aan een versterker die hij besteld had, maar door ziekte van de producent niet gereed dreigde te komen. Er stond alleen een omgekeerd aluminium U-frame op mij te wachten, gelukkig wel al voorzien van de gaten voor de potmeters. Mijn hele technische documentatie, dat was toen al veel, en sindsdien is het veel erger geworden, sleepte ik er naar toe. Kwam net op tijd gereed, iedereen blij. Vooral degene die daarna deze versterker in grote getale ging bouwen: we spreken over de eerste London City versterker. Al snel stond er een BMW voor de deur, en daarna een Italiaan, een Lamborghini. Mede dankzij de intensieve reclame campagne die Peter Sjardin eerst in Den Haag, en later in Amsterdam voerde.
 
Mocht ik nog foto's uit die tijd tegenkomen, toch bezig met een rigoreuze opruimactie, dan leg ik ze wel onder de scanner.
 
 
Groeten,
 
 
 
Rob van der Meulen
 ------------------------------------

LEO

MY NAME IS PETE LAST WALKING BEAR DEPOE. I LIVE IN HOLLAND NOW. SO IF YOU CAN HELP ME GET SOME WORK PLAYING

I WOULD REALLY LIKE THAT. I HAVE 5 GOLD RECORDS I PLAYE3D ON ALL OF REDBONE/S HITS I JUST ARRIVED IN HOLLAND

AND IAM STAYING WITH ELLEN. WHO I LOVE VERY MUCH. SO IF YOU CAN WRITE ME BACK, THAT WOULD BE VERY NICE OF YOU.

JUST A SHORT LETTER TO LET YOU KNOW IAM IN HOLLAND. SO UNTIL YOU WRITE BE COOL. AND PEACE AND POWER TO THE PEOPLE.

PETE [ LAST WALKING BEAR DEPOE

-------------------------

Hallo Leo,07-07-2009
 
Ik was zeer verrast bij de fotocollage van "Freedom" twee door mij gemaakte foto's aan te treffen. Het betreft de bijna in sepia-kleurige foto's van een optreden in bar-dancing "the Soul Machine" in het Overijsselse Goor op zondag 10 augustus 1969. Dat waren nog eens tijden.
Nog regelmatig schalt er muziek van the Motions bij deze vijftiger thuis. Hoe ouder je wordt, hoe meer je het lijkt te gaan waarderen.
Het wordt weer eens tijd de plakboeken uit de kast te halen. Nostalgie dus uit de zestiger en begin zeventiger jaren.
Jullie muziek heeft mij door de jaren heen veel plezier gebracht en brengt het dus nog steeds.
 
De groeten van
een Fries uit Boazum,
Herre Atsma.

-----------------------------------------------------------------

Hallo Leo, 19-05-2009

Dit weekend kom ik naar NL om zondagavond 50 jaar Crazy Rockers op het Malieveld mee te maken.En zodoende kwam ik via You Tube op jouw site terecht.Akim? Portiek Linnaeusstraat (tegenover de school)? Begint het te dagen? Starfighters, Crazy Rockers, Tielman Brothers.Ik heb net wat foto’s van je gezien en dan verbaast het me, dat een mens zo weinig kan veranderen.Van vroeger werd over mij wel eens gezegd, dat ik zo mager was, dat ik zelfs geen schaduw had, maar dat is inmiddels wel veranderd.Als je zondag ook op de Pasar Malam in den Haag bent, is het leuk, om je weer te zien.Anders over 50 jaar maar weer.

Met vriendelijke groeten,

Jos van Vliet.

---------------------------------------------------

Leuk "Look away" te horen, de B-kant van I ain't got time. ook hier weer een voorbeeld uit de tijd dat hun B-kanten vaak beter waren dat de A-kant. Ook te horen You better run, een nummmer van de Young Rascels en vaste prik tijdens optredens. Legendarisch zijn de diverse vertolkingen van "Summertime", helaas nooit opgenomen. Vooral met saxofonist Jan Vennik een absoluut hoogtepunt. Rudy Bennett: "We are in the jungle of Africa now ....."

nov,2008

-------------------------------------------

 

artikel uit Platenblad van aug-okt 2003
Ik ben ze zeer dankbaar dat ze die gitaar hebben laten staan'
door PETER SIJNKE
We spreken hem in zijn woning en geluidsstudio in Rijswijk. De gitarist en toetsenist. die tot zijn eigen verbazing onlangs nog een Top 10-notering had in Japan: Leo Bennink.We praten met hem over zijn muzikale verleden. met name in relatie tot The Motions. Hij werd in 1945 in Den Haag geboren (dat wil zeggen in het ziekenhuis te Wassenaar). Zijn vader was een bekende haagsche bouwaannemer(Bennink/Struikman) zijn moeder kwam uit een bekende haagsche wielrenfamilie(v.d.Putten/Kettenis).Leo heeft korte tijd bij zijn vader in het bedrijf gewerkt. maar dat werd geen succes. Zijn moeder en vader zongen veel. De eerste muziek die hij hoorde was van Doris Day.
                                  L.Bennink bekende haagsche Bouwaannemer.
familiebennink14a.jpg familiebennink17a.jpg familiebennink18a.jpg familiebennink22aw.jpg familiebennink20a.jpg
in het midden                Bouwproject 1960              1e van links             3e van rechts Ma Bennink             2e van links
Pa Bennink (1948)                Indola                     pa Bennink            4e van links  tante Jo             Wassenaar (1954)
V&D te Den Haag                                                                                                 De Bata 1944                Bouwbrug

 

22 september de geboortedag van  Joop van der Putten (1935) Bekende haagse wielrenfamilie

In de jaren vijftig kwamen er goede renners uit Den Haag. Renners die landelijk tot de top behoorden. Piet Kooijman, Jan van Sas, Karel Hamelink en natuurlijk ook de gebroeders Ab en Joop van der Putten. Vooral Joop was een goede renner, die als Nederlander bij het Franse biermerk Pelforth het pad effende voor Jan Janssen, die het in die ploeg tot kopman zou brengen. Bij Van der Putten zat dat er niet in. In zijn carrière bij de beroeps en amateurrenners behaalde hij 30 overwinningen en vele ereplaatsen. (zie internet)Joop vd Putten een van de renners die heel wat klaarmaakte bij de onafhankelijke 1954 derde in het kampioenschap in nederland op de weg voor amateurs .1957 16e in het wereldkampioenschap op de weg voor amateurs,winnaar o. a. van de ronde van noord holland ,.de ronde nw nederland en militair kampioen1958 onafhankelijke.20e in het nationale wegkampioenschap bij de profs.39e in de ronde van nederland ,

1959 winnaar van de acht van chaam en st michelsgestel, sousse- sfax, monster,oud beijerland,en drie etappe's in de olypia's tour  in nederland , en een etappe in de  ronde van zweden ,en een etappe in de ronde van tunesie,en winnaar  van ekeren (belgie) ronde,dertiende  in het nationale weg kampioenschap van de profs ,tweede in olympia's ronde ,1960 winnaar in made ,1961 winnaar in hoensbroek en kortenhoef, 20e in de ronde van nederland,1962 winnaar in etten en tiel.winnaar in haarlem,sassenheim,arnhem,capitol,betje wolfstraat,monster,s'gravenzande,maasdijk,schiedam,feyenoord,gorichem,bavaria,amsterdam indische buurt.

   

158a.jpg

159a.jpg 1959 (2)a.jpg joop vd putten.jpg  
     
           Foto 2e van links :Leo vd Pluim (voor).samen met Joop vd Putten in actie tijdens de Acht van Chaam.
          Foto 3e van links Joop vd Putten winnaar van de Acht van Chaam.       Foto archief Spaarnestad.
Vervolg :
'Ik was nogal een onrustig type en mijn vader zei op een gegeven moment: ga eens wat aan muziek doen. Maar wat moet ik dan doen. vroeg ik. Je kon toen accordeonles krijgen en zo. Maar dat zag ik echt niet zitten. Via een zuster van mijn moeder. die een pick-up bezat, hoorde ik voor het eerst muziek die ik echt mooi vond: little Richard. elvis en dergelijke. Ik zal toen een jaar of twaalf. dertien zijn ge weest. Mijn vader kocht toen ook een pick up voor mij en zo raakte ik verslingerd aan de rock-'n-roll:
Je bespeelde toen zelf nog geen instrument.'Nee. dat kwam pas later. Na onze verhuizing uit het centrum van Den Haag naar de rand van de stad in de omgeving van Rijswijk kreeg ik nieuwe vrienden. Daarbij zaten ook Indische jongens. Daar raakte ik goed mee bevriend. Mijn vader had een bandrecorder en daardoor kwamen ze nogal eens bij ons thuis. Een van die jongens. otto cramer, speelde gitaar. Hij liet op een gegeven moment zijn gitaar staan en zei: ""die kom ik morgen wel halen"". 's Avonds pakte ik die gitaar en begon wat te tokkelen en dat ging zo lekker dat ik drie weken later de sologitarist van een bandje was! Ik had er dus duidelijk feeling voor.En ik ben ze zeer dankbaar dat ze die gitaar hebben laten staan.Dat moet in 1959 geweest zijn. Je moet niet vergeten dat die Indische jongens, die er bovendien goed uitzagen en heel goed gekleed gingen, heel belangrijk voor de Nederlandse popmuziek zijn geweest. Met Indorock is het hier feitelijk allemaal begonnen:
EEN RECENTE HIT
Van het allereerste begin een sprong in de tijd naar het heden. Kort gèleden, om precies te zijn in 2001, had je een hit in Japan. Vertel de Platenbladlezers eens hoe dat gekomen is.'Ieder jaar krijg ik afrekeningen van Buma-Stemra. Er komt nooit veel binnen, maar toch wel wat en dat is leuk meegenomen.Maar op een gegeven moment maak ik mijn post open en er staan opeens wat meer nullen op dan normaal. Ik dacht. datzal wel een vergissing zijn. . Maar een half jaar later. weer zo' n afrekening. Alweerzoveel geld! Dat kon geen vergissing meer zijn, dus ik informeren waar dat geld vandaan komt? Ik kreeg een wat vaag antwoord, maar na het nodige speurwerk kwam ik er achter dat JVC een cd had uitgebracht van de Japanse popgroep TokyoNo. 1 Soul Set. En wat bleek? Op die plaat staat een bewerking van het nummer Freedom, dat ik samen met Sieb Warner heb geschreven en dat in mei 1969 een hit was in Nederland. Ze hebben het nogal ingrijpend bewerkt en het nu Sunday genoemd,maar de melodielijn is precies hetzelfde.Sterker nog. de muziek is gewoon gesampled. Dus het zijn gewoon The Motions.En met The Motions hebben we wel in het buitenland opgetreden, maar niet in Japan. Dit had ik natuurlijk nooit kunnen dromen. En wat mij ook verbaasde is het feit dat die Japanners de rechten keurig betaald hebben. Uiteindelijk heb ik dus de grootste hit van The .Motions geschreven,hahaha. Want Robbie (van Leeuwen) schreef wel veel hits voor de groep. maar alleen in Nederland. . .'
DE PERIODE MET THE MOTIONS
Dat is een mooie overgang naar je periode bij The Motions. Ik heb al eerder beweerd dat de eerste periode van The Motions (met Robbie van Leeuwen), 1964-1967, naar mijn smaak overbelicht is en de tweede periode (zonder Robbie), 1967-1971, naar verhouding nogal onderbelicht. 'Ja.dat ben ik helemaal met je eens. The Motions hadden toen (in 1967-1968) ook een paar handicaps. We kwamen nogal negatief in het nieuws. Eerst Robbie er uit en enige tijd later twee van The Motions opgepakt vanwege (soft)drugsgebruik. De kranten stonden er bol van. Dat kwam ons niet ten goede. Moeders hielden hun dochters thuis: ze mochten niet naar een concert van die drugsgebruikers!'
Jij bent erbij gekomen begin 1968. Vertel eens hoe dat in zijn werk is gegaan.'Ik ging naar een concert van Jimi Hendrix in Rotterdam (op 10 november 1967 in de Ahoy-hal). Daar kwam ik Gerard Romeyn tegen. die sinds begin 1967 bij The Motions zat. Henk Smitskamp ging er toen ook uit en Gerard nodigde mij uit om bij de groep te komen spelen. Ik stelde voor om ook John Venninck (Jan Vennik) in de band op te nemen, want dat was een waanzinnig goede saxofonist. die ik kende uit mijn tijd bij The Jay-Jays. Dat was dus snel bekeken. Het was eigenlijk een toevalligheid. Als ik Gerard niet bij dat concert was tegengekomen dan had ik niet in The Motions gezeten. Alles is toeval hoor.het krijgen van een hit. Dat geldt net zo zeer voor de hits van Robbie.'
motions20a.JPG motions19a.JPG

 

 

 

Jureren tijdens een talentenjacht (de marathon 1968)
met achter de tafel vlnr.hans v eijck(Tee-Set)
Leo Bennink en Rudy Bennett.
 
Jij ging toen bassen.'Ja, maar al snel ging ik sologitaar spelen,omdat Gerard vanwege die drugsaffaire een paar maanden de bak in moest. Paul van Melzen kwam er vervolgens bij als bassist. Die kwam, net als ik, uit The Mack.'Je werd al snel belangrijk binnen The Motions: sologitarist en schrijver van liedjes,veelal samen met drummer Sieb Warner.'Ja, Sieb scheef de teksten en ik de muziek. We vormden een heel goed team.Sieb, waar ik aanvankelijk toch wat tegen op keek, zei na een poosje iets tegen me tegen dat me altijd is bijgebleven. Hij zei:""Je schrijft veel beter dan Robbie."" En Sieb had achtereenvolgens 'samen met Robbie en Gerard songs voor The Motions geschreven.'
Hoe was de verhouding binnen de band.Was er eigenlijk een leider?'We konden het allemaal heel goed vinden met elkaar. Er was geen leider. Eén iemand die de baas gaat spelen is ook niet goed voor een groep.' .
Rudy Bennett vertelde me dat in de eerste periode van The Motions Robbie de motor van de band was. Hoe was dat bij jullie? 'Dan kun je mij voor de periode vanaf 1968 wel de motor noemen, denk ik. Ik vind wel dat Rudy eigenlijk ook altijd wat miskend is. Het is altijd wel Robbie, Robbie, Robbie, maar Rudy was toch het geluid van de groep en als frontman ook nog beeldbepalend. Zonder Bennett geen Motions!'
Jullie speelden niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland.'We zijn in Engeland geweest en speelden daar onder andere met Spooky Tooth en Brian Auger & The Trinity. We traden ook op in Duitsland. In de beroemde Starclub.Dat kwam via onze nieuwe manager, John van Setten, die ook manager van The Outsiders was. Dat was wel te gek, hoor.. In de kleedkamer stonden de handtekeningen van The Beatles. We hadden ook dezelfde route als The Beatles. In de tent waar we 's morgens altijd koffie dronken, vertelde de eigenaar dat The Beatles dat ook altijd deden. . We waren dus op historische grond. Die Duitse meisjes waren ook heel leuk. Die betaalden alles voor je. Het was gewoon de omgekeerde wereld!'
Andere landen?'
Nou ja, Amerika natuurlijk. Toen zat Sieb er niet meer bij. Vlak voor de trip naar de VS vertrok hij. En dat was erg jammer,want hij was heel belangrijk voor The Motions. Het was net of er een arm of een been van de groep werd geamputeerd toen Sieb vertrok. Hij was de belangrijkste tekstschrijver. Voor hem in de plaats kwam Han Cooper(ville). De tour was toen al gepland.'
Vanwaar dat Amerikaanse avontuur?
'Dat heeft Krijn Torringa geregeld. Die was toen onze manager. Hij kende mensen van Finn Air. Via hen kregen we een gratis vlucht. En hij werkte samen met Paul Acket (organisator en promotor). Het was een soort sponsoractie. Acket ging ook mee naar Amerika. De single Freedom werd ongeveer tegelijkertijd uitgebracht.En dat werd een hit in Boston en omgeving. We zijn er maar een weekje geweest,maar het leken wel maanden. Een hele enerVerende tijd. We trokken op met The Monkees en gingen naar feestjes met hen.Heel leuke gasten. En we hebben samen gespeeld met mensen als Eric Burdon,Frank Zappa en Buddy Miles. Dat was een jamsessie. Het was echt kicken! Ik heb geen nacht geslapen en een ontzettend leuke tijd gehad. En al die groupies joh. Wanneer je in je hotelkamer kwam zaten er wel veertig meisjes te wachten. Waanzinnig!'
Jullie traden .op in the Scene Club.Wat was jullie repertoire?'We speelden veel eigen nummers. Het was eigenlijk een mix van The Motions, Steve Winwood en The (Young) Rascals. Een beetje soul en r&b-achtige muziek, want rhythm and blues. is altijd wel een belangrijke invloed in onze muziek geweest.'
Helaas bestaat er weinig livematerIaal van The Motions.'Dat klopt. Van ons verblijf in New Vork is een documentaire voor de AVRO televisie gemaakt. Daar zitten wat livenummers in. En ik heb zelf een cd uitgebracht (Wasted Words. The Motions Live, 1992). Dat komt van een tape, die ik altijd bewaard heb. We speelden toen op een meisjesschool. Waar dat precies was weet ik helaas niet meer. Maar het moet in 1968-1969 geweest zijn. Die meiden waren ontzettend enthousiast. Vandaar dat gegil ook tijdens het optreden. Dat is dus geen nep.Hoewel de eerlijkheid mij gebiedt te zeggen dat ik iets te weinig materiaal had en dat er daarom gekrijs bij Wasted Words en Why Don't You Take It is ingeblikt. Overigens is die cd maar in een kleine oplage uitgekomen. '
De hitmachlne van The Motions begint dan, zo vanaf 1970, duidelijk te haperen.'Een van de redenen is dat Sieb Warner de band verliet, want hij was een heel belangrijke tekstschrijver. En teksten zijn essentieel voor een goed nummer. Klanken zijn absoluut medebepalend voor een song. Muziek en tekst moeten helemaal samengaan. En Sieb kon dat. Eerst met Robbie en later met Gerard en mij als leveranciers van de bijbehorende muziek.Overigens ging het toen weliswaar qua hitnoteringen minder, maar zeker niet qua zaaloptredens. We traden namelijk veel op. Vooral in Nederland en niet zozeer in het buitenland. Die hoestekst van onze laatste lp (Sensation, 1971), die van grote buitenlandse tournees rept, klopt dan ook voor geen meter. Dat is trouwens geen goede plaat. We kregen er wel heel goed voor betaald, maar hij is in één of twee dagen in een tamelijk slechte studio opgenomen. Op de hoes staan zeven personen afgebeeld, maar ook dat klopt niet. Er zitten namelijk twee roadies bij.' Ook Kun je wat zeggen over het opheffen van de band in 1971? 'Dat ging eigenlijk min of meer vanzelf en tamelijk geruisloos. Het was toch duidelijk allemaal wat minder geworden. De fut was eruit, de creativiteit was weg. Ikzelf ben toen meteen doorgegaan met de groep Greenhom (met Bobby Green en HanCooperville).'
Speelde jij later nog met Rudy Bennett samen?
'We zagen elkaar regelmatig. Rudy heeft bijvoorbeeld Daniel Sahuleka ontdekt en ik heb het een en ander aan opnamen met zijn begeleidingsband gedaan. In 1992 hebben we een reünieoptreden gedaan met de oude Motions (Rudy, Róbbie, Henk en Sieb) en mijn persoon. Dat vond ik heel leuk. In hetzelfde programma zat ook een optreden van The Jumping Jewels, waar ik ook in speelde. Dat was dus optreden, snel omkleden en opnieuwoptreden!'
THE JAY-JAYS
Via The Jumping Jewels komen we dan vanzelf op een andere nederbeatgroep, waar jij in hebt gespeeld, namelijk The Jay-Jays. Ze komen voort uit The Jumping Jewels en speelden vanaf januari 1966 in de bezetting Tjibbe Veeloo, Joop Oonk,Kees Kranenburg Jr. en Leo Bennink. 'Ik speelde in diverse bands, onder andere bij René and The Alligators. En daarna in de groep Mack, dat was een band met een ruig Who-achtig geluid, toen ik een telefoontje kreeg of ik met TJibbe, Joop en Kees wilde komen repeteren. Het klikte meteen en ik bleef er gelijk bij. Ze hadden ook een wat ruIgere sound en dat sprak mij wel aan.'The Jay-Jays zijn, althans naar mijn mening, een heel belangrijke Nederlandse sixties band. Slechts één lp gemaakt, 'maar alles klopt op die plaat. 'Ja, dat ben ik met je eens, hahaha. Een goede lp, die momenteel behoorlijk veel geld waard is, heb ik begrepen, en heel leuke singles. We hadden ook meteen succes. Een knaller met de single Bald Headed Woman en veel tv-optredens. In het programma van Willem Duys traden we bijvoorbeeld op met een kaal geschoren meisje! We speelden veel in Nederland, maar eveneens in Duitsland.'
Ondanks jullie succes heeft het al met toch niet zo lang geduurd. 'Ik heb er ongeveer een jaar ingezeten,maar ik heb later ook nog een poosje in een andere bezetting van The Jay-Jays (met Willem Duyn en John Venninck) gespeeld. Dat was in 1967. Nadat zanger TJibbe eruit ging, werd het allemaal anders, want Willem Duyn (de latere Mouth van Mouth & MacNeal is natuurlijk een heel ander soort zanger met een veel rauwere stem.'
Leo,het is ondoenlijk om in kort bestek je hele carriere te belichten.We hebben het nu vooral gehad over THE MOTIONS en even over THE JAY JAYS.Maar waar ben je momenteel mee bezig? Die hele carrière onder de loep nemen zou inderdaad wel wat tijd nemen, aangezien ik maar liefst in 43 verschillende bands heb gezeten! Begin jaren negentig ontdekte in het zangeresje Nurlalla. Ik heb opnamen met haar gemaakt en contact opgenomen met Ruud van DuIkenraad,A&R-manager van CNR, die meteen enthousiast was. Ik heb een cd van haar geproduceerd. Maar helaas ging CNR toen net failliet.. .Daarna heb ik me in de rock-'n-roll revival gestort en ben ik een band begonnen met mijn broer Dill, die in de Tee Set heeft gezeten, Hoss (uit Unit Gloria) en drummer Leo. We spelen instrumentale rock à la The Ventures.Vervolgens zijn we cd's uit gaan brengen als The Black Albinos (op Rarity Records), die ik in mijn eigen huisstudio opneem. Inmiddels zijn er al zes cd's uit, die met name in Engeland en Amerika goed lopen. Het zijn geen grote oplagen (zo'n 1.500 per cd), maar we hebben toch ons eigen plekje in de markt.'
Leo Bennink weet op zeer enthousiaste en aanstekelijke wijze over zijn muzikale verleden te vertellen. Hij is altijd professioneel werkzaam gebleven in de muziek, heeft een eigen huisstudio en is tevens' muziekleraar. Een leven zonder muziek kan Leo zich niet voorstellen. 'Zonder muziek zou ik doodgaan', zegt hij.

 

 

 

motion41a.jpg motion4a.jpg motions14a.jpg motion55a.jpg motions20at.jpg
motionsnewyork121a.jpg motionsnewyork118a.jpg motions36a.jpg motions38a.jpg motions32a.jpg
motions america222a.jpg motions america230a.jpg motions america231a.jpg motions america leo 223a.jpg the motions postera.jpg
motions572a.jpg motions580a.jpg motions577a.jpg motions571a.jpg motions7ab.jpg
leo evelien245a.jpg motions158a.jpg motions168.jpg motions171a.jpg motions206a.jpg
image78a.jpg image79a.jpg image446a.jpg image3a.jpg image2a.jpg
motion344a.jpg motion40.jpg motion36.jpg motions5.jpg motionscompi4ab.jpg

motion1ad.jpg

motion17a.jpg

motion18 A.jpg

motion21A.jpg

motion25A.jpg

leo18u_3.jpg

motions1tr_3.jpg

motions3dpsd.jpg

motions10an.jpg

motions1134a.jpg

 

                                                           

       MUZIEK EXPRES

                                                                          nr 164 augustes 1969

 

 

  

 

 

 

 

              THE MOTIONS : WEEKBLAD PANORAMA 55e JAARGANG 21 SEPTEMBER 1968

 

 

  INDEX COMPOSITIES LEO BENNINK
      1.LET ME BE SOMEBODY    1980
       2.NOBODY PASSING BY      1971
       3.WAITING             
       4.I JUSTWONDER
       5.THE RULER           
       6.ONLY ONE SUNDAY                                                 
       7.PREDESTINATION
       8.WHOLE WORLD                                                        
       9.SILVER BIRD
      10.CANNERY ROW                                                      
      11.SOLONG TO THE DOLLS                                       
      12.MERRY GO ROUND                                                
      13.THE MOODY MACHINE                                          
      14,I WANT TO GO BACK                                             
      15,PAPPI DA DOO   1992/ 1974
      16,THE RAPE
      17,HE'S THE MAN                                                       
      18.THEIR LIFE OUR LIFE
      19.LIVING IN THE CITY  /  GIVE ME POWER          
      20.WHEN I WAS I YOUNG GIRL                                
      21.BEE HIVE                                                                
      22.A JAM
      23.WORDS I'M GONNA SAY
      24.DIARY
      25.HOANG HO                                                              
      26.PICTURES OF THE PAST
      27.MIND WINE
      28.YOU'RE STILL YOU YOUNG
      29.THINKS WILL WORK OUT
      30.EVENINGS IN JULY                                             
      31.MOVING ALL NIGHT                                           
      32.LIVE IN A CIRCLE
      33.BACK AGAIN                                                        
      34.I'M WAITING FOR A RISING SUN
      35.LOVE AND HAPPYNESS                                      
      36.THANKS FOR YOUR LOVE
      37.PLEASE DON'T CALL ME A FOOL
      38.RAINBOW   1968
      39.MAYBE WE FOUND IT                                         
      40.WAITING FOR A SUPRISE
      41.BETTER DAY'S
      42.SWOMP OF LOVE
      43.GOLDEN SUN
      44.IN MY LIFE IN  MY WORLD                                 
      45.IN THIS TIME
      46.LET ME STAY
      47.BAD BOY                                                              
      48.IM READY TO BE IN LOVE
      49.FEEL THE SUN
      50.ALICE IN WONDERLAND  1977
      51.ALL I NEED IS MUSIC
      52.I SEE YOUR FACE
      53.MUSIC TAKES ME HIGHER
      54.MIRACLE MAN    1967
      55.SHILLY SHALLY  1968
      56.VRIDAY
      57.NUMBER 2584
      58.LOOK AWAY    1969
      59.FREEDOM     1969/1992
      60.SHRIMP(INSTR) 1964 / 1992
      61.SOMETHING     1968
      62.I AIN'T GOT TIME    1970
      63.IT'S HAPPENED LONG AGO    1970
      64.DREAMWORLD    1970
      65.WE ALL COME TOGETHER   1970
      66.SILVERJEWEL(INSTR.)
      67.JUMAIDY(SUZAN)     967/1992
      68.SING AND SHOUT  1967/1992
      69.SCHOOLCHILD
      70.MY INSPIRATION
      71.THOUGHTS
      72.LOOK IN MY EYES    1968
      73.I KEEP TRYING      1966
      74.FANTASYCLUB     1968
      75.FASTTRAIN      1968
      76.CAN YOU SHOW THE WAY     1969
      77.THAT ICAN'T EXPLAIN
      78.LE BONHEUR
      79.THOUGHT AND MEMORIES
      80.A DEDICATION TO THE SEA                         
      81.NATHALIE                                       
      82.ETERNALY WINGS                                  
      83.SEE YOU AT THE STATION
      84.TAKE TIME
      85.GIPSY                                            
      86.A BEAUTIFUL WORLD                               
      87.FLY LIKE A CLOUD
      88.MUSIC IS MY HOME                                 
      89.CHILDREN OF THE SUN                              
      90.DREAMMACHINE                                     
      91.A NIGHT IN SPAIN                                 
      92.YOUNG LOVE                                       
      93.KEEP IT COOL                                     
      94.MELTING SNOW
      95.SAO PAULO
      96.MISS ANN
      97.SUGAR HOUSE                                      
      98.THE LIGHT IN THE DARKNESS                        
      99.BIG BROWN EYES                                   
     100.MAC GOOSE FROM BOOGALOO
     101.MY SILLY SUE                                     
     102.LUCK IS A LOVELY DAY
    103.KEEP ON SMILING
     104.MOONLIGHT BAY
     105.SHOE BE DOO BE DOO
     106.HEY GET UP
     107.JUST A LOVE AFFAIR                               
     108.DANCE ON A BRIGHT CLOUD                          
     109.WHAT WILL BE LEFT                                
     110.MY CHILD                                         
     111.HIPPOLLYTUS
     112.TEARS WILL NEVER FALL
     113.LET THE JUKEBOX PLAYING
     114.FALLING IN LOVE(1)                               
     115.CHANGE THE WORLD                                 
     116.SOMETIMES   1968
     117.DAVID    1992
     118.I WROTE YOU A LETTER
     119.ALL DAY MUSIC
     120.THE LONELY ONE
     121.PLUTO AND GOOFY                                  
     122.JOURNEY TO MARS                                  
     123.PIN POINT                                        
     124.GIVE IT DON'T YOU GIVE
     125.I'VE GOT THE LOVE
     126.MY CHILD CAN MAKE MY HAPPY                     
     127.A WEEKEND IN HOLLYWOOD                           
     128.LATIN AMERIKA                                    
     129.SUMMERNIGHT   1981
     130.MAGIC LADY                                      
     131.I'M NOT SURE IF I WANT GO
     132.COOL SAMBA                                       
     133.KO KUTSU DACHI       1982
     134.GIVE ME YOUR NUMBER                               
     135.SCRASH                                           
     136.I DON'T WANT YOUR LOVE TONIGHT
     137.ANYTIME I WONDER
     138.YOU CAN FEEL IT
     139.STYL SOS-BAND
     140.CHECK IT OUT
     141.PUETORICO-NIGHT                                    
     142.SWEET LOVER                                        
     143.SMILING MEMORIES                                   
     144.SLIP AWAY
     145.LET THE RAIN FALL DOWN ON ME
     146.INSPECTOR GADGET                                   
     147.ARE YOUR READY                                      
     148.HOT SAMBA    1991
     149.I FEEL LIKE A MAN                                  
     150.THANKS FOR YOUR LOVE
     151.TONIGHT
     152.JUST DO IT
     153.I'M CALLING
     154.DO YOU WANNA GIVE
     155.DO IT ONE MORE TIME                                 
     156.I CAN'T WAIT                                        
     157.TJAP TJOY                                           
     158.WHEN THE BOYS TRIED
     159.GET OFF
     160.SAMBA OELEK
     161.IT COULD BE NICE
     162.DANCE                                               
     163.CHEAPER  1992
     164.INNOCENT EYES                                       
     165.YOU'RE MY INSPIRATION                               
     166.MY FIRST LOVE                                       
     167.WEEKEND LOVER                                       
     168.RISKS                                               
     169.MY-LADY                                             
     170.YOU CAN GET IT
     171.WHY DO YOU DO      1992
     172.STAND UP
     173.FALLING IN LOVE  (2)                                
     174.FILL ME UP
     I75.I'LL BE BACK      1992
     176.HEARTBEAT                                            
     177.THE FISHERMAN     1992
     178.HOMELESS
     179.SHAKE IT UP        1992
     180.CRYING      1992
     181.SILLY SILLY(INSTR)     1964/1989
     182.BLUE PACIFIC(INSTR)
     183.NAVARRO(INSTR)
     184.IRISH COFFEE
     185.FANTASY STREET         1992
     186.THE END OF A LIFE TIME
     187.RAINDROPS                                             
     188.I DO NEED YOU                                         
     189.I STILL FEEL FOR YOU                                  
     190.VOODOO HOUSE                                          
     200.SPUNKY HOUSE                                          
     201.REACH FOR REALITY                                     
     202.THE GIRL ON THE NEXT DOOR
     203.TIME                                                      
     204.ONCE THERE COMES A BETTER TIME                            
     205.IT'S GONNA BE ALLRIGHT                                    
     206.DON'T DO IT TWICE                                         
     207.BE MISUNDERSTOOD                                         
     208.SHANICE                                                
     209.I AIN'T GOT TIME FOR YOU TO STAY                          
     210.I'VE GOT TO FIND MY BABY                                  
     211.CHEEK TO CHEEK                                            
     212.GET OUT OF MY LIFE                                     
     213.LAYLA HEAVENLY                                            
     214.I'M NOT THE ONLY ONE                                      
     215.AFTER RAIN COMES SUNSHINE                                 
     216.I WANNA WARN YOU (2)         1992  
     217.CAUSE YOU'RE MINE BABE.    1966  
     218.EVERYTIME I THINK OF YOU
     2419.I DON'T WANT NO OTHER                                    
     220.GOOD TIMES LOVER                                          
     221.I'M CALLING   (NIEUW)
     222.HEY YOU  ( JUST A LITTLE BIT)
     223.I'M HIDING
     224.SOUL DANCE
     225.DAYANS EYE PATCH                                          
     226.SUMMER BREEZE                                             
     227.CRUEL TRAIN         10-12-96                  
     228.SCREEN WIPER        12-12-96                    
     229.THE WARRIOR         19-12-96                    
     230.ROOM ROCKER         21-12-96                    
    231.ROAD RUNNER         28-12-96                             
     232.MANGO                       30-12-96                             
     233.MARCELLO                10-01-97                             
     234.T.BONE RAG              17-01-97                             
     235.CROSSROAD FIRE      19-01-97                             
     236.MONOPOLY DANCER     22-01-97                            
     237.A NIGHT IN SPAIN    (instr.)         
     238.SOUL SERENADE       04-02-97                             
     239.YANTIYAKI           06-02-97                             
     240.CRUNCHY ROLLER      08-02-97                              
     241.ESCUDERO BOOGIE     11-02-97                              
     242.KAIYO               09-03-97
     243.BLACK JACK          15-03-97
     244.WAY DOWN YONDER IN NEW ORLEANS arr.
     245.OKEFENOKEE  arr.   
     246.NATURE BOY arr.Ede Ehbez   
     247.STREET JUMPER       -97
     248.FLAMINGO   arr.
     249.LOCOMOTIVE          2-9-97
     250.MY LOVE             5-6-97                                
     251.MOA KOWADA
     252.SET ME FREE    arr.                                       
     253.MARIA DORRA ALENA
     254.PICO RICO           9-10-97
     255.SHANGO             15-10-97
     256.CZARDAS      comp. d.bennink/l.bennink.
     257.INNOVATION
     258.SHIRASAGI
     259.THE BROWSER
     260.WE GOTTA GET UP.    1-11-97
     261.L.O.V.E.            2-02-98
     262.WISHING ON A FALLING STAR. 25-5-98
     263.THE STRAT-MAN
     264.THE SCRAPPER
     265.LA VIETTA                14/7/98
     266.I DON'T WANT NO CHANGES. 16/7/98
     267.BEATING IT UP            17/7/98
     268.THE PROVIDER.            20/8/98
     268.BELIEVING IN MYSELF.     10/10/98
     269.ONLY LIES.               21/10/98
     270.STREETPEOPLE             4/12/98
     271.OH BOY                   12/12/98
     272.NIGHT SHIFT              12/01/99
     273.INSPECTOR CLOUSOU        22/03/99
     274.RADNAJA                  28/03/99
     275.GUITARMANIA             
     276.THE DANCING TORERO             
     277.INNERCITY                      
     278.BRONZY BROWN                  
     279.PRINCESS AND THE MONKEY        
     280.THE BOGEYMAN                  
     281.TROPICAL SAMBA                  
     282.NYOMAN SUNADI                  
     283.SPACE SHUFFLE BOOGIE            
     284.TICO TICO                       
     285.THE HUG                         
     286.RIN TIN TIN                     
     287.NITTY GRITTY                    
     288.JOURNEY TO THE SIXTIES          
     289.SUMMERBREEZE                    
     290.RAMBO                           
     291.FLAMINGO WINGS                  
     292.PINA COLADA                     
     293.A CREEP IN THE DEEP             
     294.SAMBA OELEK           
     295.124 SPIDER     
     296.New Orleans 2:34    
     297.Jazz buster 3:49                    
     298Carrots and onions  2:54    
     299.Hazuki  3:59    
     300.Fireside    5:18                
     301.Juke box    3:20                    
     302.Big noise of the jungle 2:24    
     303. Stretching out  3:47    
      304.Bandenera   2:28    
      305.   Splish splash   2:31    
      306.The moon of Shailalima  4:12    
      307.Tango django    4:34    
      308.Sunday (freedom)    3:25    
      309.Strattin'   3:37    
      310.Shadow catcher  3:35    
      311.Shango  3:06                
      312.Siciliano   3:23        
      313.Rockin' rabbit  2:35    
      314.Frenesi 2:54    
      315.Tonkodop    2:50    
      316.Shanice 3:23    
      317.Driving guitars 3:16    
      318.Obsession   3:35    
      319.Ghetto blaster  3:57    
      320.Adios   3:50    
      321.Rarity break    2:26                
      322.The sting   1:56    
      323.My prayer   2:34    
      324.El cholico  4:38    
      325.Rap city    1:57    
      326.Ebony   4:23    
      327.Panhandle rag   2:07    
      328.The wick wicker cha cha 3:41    
      329.Caravan 3:58    
      330.Rincon  3:28    
      331.Innovation  3:03    
      332.It's party time 3:07    
      333.Anitra's dance  2:10    
      334.Rio bravo   2:29    
      335.Walk don't run (live)   2:15    
      336.Bolero gonzales 3:34
      337.Red cloud   4:24    
      338.Spanish fly 3:44    
      339.Pin up girl 2:42    
      340.Steel guitar rag    2:32                    
      341.Weekend lover   3:48                        
      342.Crazy tomato    2:53                        
      343.My first love   3:38                        
      344.Mr sandman  2:56                        
      345.Tears of a child    4:35                    
      346.Sha la la i love you    3:51                    
      347.I sland of ivory 3:33                        
      348.Otto and franky in the needle   4:06                
      349.Libertango  3:07                        
      350.Cherry margarita    2:54                    
      351.Market in delft 2:30        
      352.Fiesta de flamenco  3:38                    
      353.Ba ba loo   2:44        
      354.Tamborilero 2:30                        
      355.Red and blue    2:26                        
      356.Rio ancho   4:01                        
      357.Jack the ripper 2:50                        
      358.Hitch-hiker 2:58                        
      359.The nighthawk   3:19                        
      360.Bo express  3:03    
      361.Tarranera   3:37                        
      362.Summer in potimao3:23                       
      363.Silky kimono    4:15                        
      364.Bad news    3:05                        
      365.Spudnik     2:25                        
      367.Calimero    3:51                        
      368.Bo express  3:03                        
      369.The freebooter  3:30                        
      370.America 3:21                        
      371.Music is my love    3:22                    
      372.Kanika  2:29                        
      373.Waterfall   4:29                        
      374.Kilimanjaro 5:04                        
      375.Sayonnara   3:39                        
      376.Tarranera   3:37                        
      377.Indiansummer    5:04                        
      378.Pipita  4:06                        
      379.Badnews 3:05                        
      380.Emel    3:09                        
      381.Summer in portimao  3:23                    
      382.Eternal spring  4:05                        
      383.Spudnik 2:25                        
      384.Red peach   2:23                        
      385.La vietta   3:23                        
      386.Chantal 4:05        
      387.Kota-inten  3:37                
      388.Fiesta de flamenco  3:38                    
      389.Coco and leo    3:51                        
      390.Party a venezia 3:09                 
      391.Red umbrella    4:05
      392.Tippin' in
      393.Waves of alcatraz
      394.Push the button
      395.Ann
      396.2Funky guitars
      397.Love lady
      398.Pitch-shift
      399.Mr funk
      400 .CHINESE MAGGIE FROM SPAIN
      401.SHE TALK TO BUDDHA
      402. JAPANESE SAUCE

                                         

                                                                                                

 

 

 

 

 

Back to top

 

 KLICK HERE :   ''YOUTUBE''     VIDEOS    LEO BENNINK
 

     KLICK HERE :   ''MYSPACE''     VIDEOS    LEO  BENNINK

http://dihl bennink myspace.com/

 

[Home][Leo Bennink][Discografie][Photos][Links][Contact Me][YouTube 1][Motions 3][Photo 4][Photo 5]

Copyright (c) 2005 Leo Bennink Music. All rights reserved.

leob@casema.nl